Новини

Спас Панчев в Сандански на срещата с бизнеса, коалиция БСП – Лява България 

Привличане на туристи и подкрепа за инвеститорите са сред приоритетите в платформата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Това заяви водачът на листата на социалистите в 1 Благоевградски МИР Кристиан Вигенин на среща с туристическия бизнес в Сандански.

 Сред дискутираните теми бяха конкретни предложения на туроператорите и хотелиерите, свързани с развитието на регионалната и местна инфраструктура, създаването на министерство на туризма, мерките, предприети от предишното правителство в подкрепа на туризма и подобреното консулско обслужване за чуждестранните туристи.

Spas Panchev Sandanski v-k Struma

 

Миналата година заварихме сериозно недоволство от туроператорите, свързано с дейността на Външно министерство. В кратки срокове бяха прекратени всички порочни практики за умишлено пренасочване към изнесените визови центрове, което оскъпяваше туристическите пакети, бяха премахнати своеволно поставяните квоти за туроператорски фирми, заяви Вигенин. Бившият външен министър подчерта, че е била създадена много по-добра организация в консулските служби в страните, от които има най-голям туристопоток – Русия, Украйна, Беларус и Турция, което е позволило съкращаване на сроковете за издаване на визи. В подкрепа на туристическия бизнес е възстановена консулската служба в Екатеринбург, Русия, закрита от правителството на ГЕРБ.
По думите на водача на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в момента за туристите от Русия, Украйна Беларус и Турция са приложени всички възможни допълнителни облекчения при издаването на визи при туристически пътувания като издаване на двукратни и многократни визи, с което се стимулира връщане на туристите отново в България и през следващия туристически сезон. Специални облекчения са предвидени за гражданите от тези страни, които са закупили недвижима собственост в България.

 

Вигенин припомни, че подкрепеното от БСП правителство е приело дългосрочна стратегия за развитие на туризма до 2030 г., в която особен акцент е поставен върху балнеотуризма и пълноценното използване на минералните води – приоритети, особено важни за гр. Сандански и Благоевградска област като цяло. Отпуснати са и допълнителни 10 млн лева за реклама на България като туристическа дестинация за 2014 г. Готови сме да продължим сериозната работа в подкрепа на туризма, в тясно партньорство с бизнеса, подчерта Вигенин.

 

НОВИНИ

ЕЛА С НАС

ABOUT US

СТРУКТУРА

ГАЛЕРИЯ

ИЗБОРИ

НАЧАЛО